• Объявления

Нудить, діарея, сидить, настовбурчивши пір'я

Рекомендации и советы по лечению волнистых попугаев
Правила форума
Если вы хотите получить исчерпывающую консультацию, пожалуйста при создании темы заполните форму, нажав на кнопку "шаблон запроса", а также ознакомьтесь с более подробной информацией, даже если не создаете тему.

Нудить, діарея, сидить, настовбурчивши пір'я

Сообщение meg » 27 май 2013, 22:07

1. Вид, вік та стать папуги. Хвилястий папуга,8міс., дівчинка.
2. Утримується в парі, зграйці чи без пари? Без пари
3. Детально опишіть раціон харчування птаха:
- назва корму зерносуміш "Нектар"(протеїн вітамінізований корм для хвилястих папуг)
-що отримує крім корму, трава (постійно), яблука, чумиза.
- яку даєте воду . Карпатська джерельна розливна.
- які мінеральні добавки отримує. Крейда, ракушняк.
-чи даєте вітаміни (якщо так, то які і як часто).Ні.(незнаю які)
4. Чи даєте птахові людську їжу? Ні
5. Опишіть умови утримання папуги ( розміри клітки та її місцезнаходження, освітленя приміщення, розмір світлового дня, наявність ігрового стенду). Клітка невеличка 35х40см. стоїть на столі. Пташка в ній відпочиває тільки вдень кілька годин. На протязі дня у вільному пересуванні по кімнаті. Має ігровий стенд.
6. Як давно пташка живе у вас? 6міс.
7. Чи хворіла раніше? Якщо так, то чим і як лікували. Ні.Не хворіла.
8. Яка проблема хвилює вас на даний момент? Як давно ви її помітили? помітила вчора. Вчора сиділа вдень дуже тихо засунувши дзьоб під крило.Сьогодні в 06.00 ранку почало сильно тошнити, пронос. Сидить насуплена. Намагається щось їсти, але себе дуже погано почуває. :cry_ing:
9. Які причини могли вплинути на самопочуття пташки ( контакт з кішкою, гризунами; папуга вдарився; в квартирі ремонт; в приміщенні розпилюють аерозолі, спреї, палять; змінили корм або господаря і т.п.)? Підозрюю отруєння. Часто сидить на алюмінівих карнізах і гризе їх, можливо через конюшину, вона попалась разом з травичкою). А можливо простуда в переддень до хвороби купалась.
10. Обов'язкові чіткі фотографії : птаха (загальний вигляд), проблемних місць (хворе крило, лапа, око, утворення на тілі, ...), послід пташки (кілька купок при хорошому освітленні, бажано на білому папері).
Як вставити фото rabota-foruma-sayta-f16/kak-vstavit-foto-forume-t2619.html#p42765
11. Ваше місце проживання. Чи консультувались у лікаря? м. Львів. Не консультувалась
12. Додаткова інформація.
meg
Посетитель
Сообщений: 56
Пункты репутации: 0
Добавить пункт репутации megВычесть пункт репутации meg

Нудить, діарея, сидить, настовбурчивши пір'я

Сообщение meg » 27 май 2013, 22:14

Изображение
Было и хуже
Изображение
meg
Посетитель
Сообщений: 56
Пункты репутации: 0
Добавить пункт репутации megВычесть пункт репутации meg

Нудить, діарея, сидить, настовбурчивши пір'я

Сообщение Наталик » 28 май 2013, 08:44

Зараз давайте в дзьоб сорбент, як при отруєнні. Нижче описано як саме давати і що:
ПЕРВАЯ ПОМОЩЬ ПРИ ОТРАВЛЕНИИ
Если симптомы похожи на отравление (жидкий помет, плохой аппетит, сонливость, возможна рвота), или попугай съел что-то из списка запрещенного, сразу после появления данных симптомов нужно дать в клюв сорбент (активированный уголь или Энтеросгель без сахара или Смекту, Полисорб и т.д., все из обычной аптеки), разведенный с водой до жидкого состояния, с помощью шприца без иглы или пипетки в щелочку сбоку клюва (по 4-5 капель несколько раз в течении первых суток, в следующие 1-2 суток можно давать 2-3 раза в день в зависимости от состояния птицы). Овощи, фрукты, зелень нужно убрать. Давать птице можно только зерновой корм, варенные на воде крупы, в случае отказа от еды кормить принудительно несколько раз в день жидкими БЕЗМОЛОЧНЫМИ кашами. Также птичку обогревают настольной лампой (используется обычная лампочка мощностью 40-60 Ватт).


По харчуванню - корм поганий, треба змінити на Престиж (Бельгія), Ріо, Падован, Фіорі.
Після одужання - овочі, фрукті, дика травичка, чумізу рідко давайте, також кашки та запарений овес.

Лампою грійте:
ОБОГРЕВ ЛАМПОЙ.
Если ваш попугай хохлится, дрожит, возле клетки нужно поставить настольную лампу (мощность 60 ватт) для обогрева птицы. Это относится как к простудным заболеваниям, так и к проблемам с пищеварением, а также некоторым другим болезням.НЕЛЬЗЯ ГРЕТЬ при кровотечениях различной природы, в том числе при появлении крови в помете, после травм и при подозрении на сотрясение мозга, при сердечной недостаточности (отдышка, посинение лапок,отказ лапки и крыла с одной стороны).
Если лампа размещена над клеткой, то часть самой клетки стоит прикрыть легкой тканью таким образом, чтобы птица могла уйти в тень при необходимости. Если лампа стоит рядом с клеткой, то тканью накрывают эту часть, чтобы свет не раздражал глаза. Легкая ткань пропускает тепло, а при необходимости птичка переберется на другую жердочку.
Лампой можно греть на протяжении дня,в некоторых случаях и ночью, только оставлять включенной лампу во время отсутствия в квартире людей не рекомендуется.Во время обогрева периодически нужно наблюдать за птицей, при признаках плохого самочувствия во время него (птица начинает тяжело дышать, раскрывает клюв, крылья) обогрев прекращают.


Сьогодні сорбент давайте часто, кожні 2-3 години. Пташка сама їсть? якщо ні, треба годувати примусово:

ПРИНУДИТЕЛЬНОЕ КОРМЛЕНИЕ ПОПУГАЯ
В случае, если птица по каким-либо причинам не может кушать самостоятельно (например, при травмах клюва) или отказывается от корма (при сильном отравлении, проблемах с желудочно-кишечным трактом, ослаблением организма), приходится кормить попугая принудительно или докармливать для поддержания сил. Для этого используют жидкие каши которые дают теплыми из шприца без иглы или пипетки капельно в щелочку сбоку клюва, чтобы птица не поперхнулась.
В случае полного отказа от еды дают по 10-15 мл в день, разделив на порции для дачи через каждые 2-3 часа, примерно по 1-1,5 мл на одно кормление. Докармливать нужно в случае, если птица мало ест, 2-3 раза в день.

Для принудительного кормления можно использовать:
-безмолочные каши для детского питания,не требующие варки ( Nestle, Heinz) , они готовятся по инструкции;
-безмолочные каши домашнего приготовления:
1) измельчить в кофемолке гречку, рис, овес или овсянку,сварить до состояния жидкого киселя (чтобы удобно было набирать в шприц или пипетку). При необходимости разводят водой;
2)сварить кашу из цельных круп и взбить блендером до однородной массы.

Примерная методика принудительное кормления попугая.
Если нет возможность кормить каждые 2-3 часа, можно это делать хотя-бы 3 раза в день. Для этого необходимо приготовить жидкую безмолочную кашу, шприц без иглы, лучше двойку, ватку и посудину с теплой водой, настольную лампу.
В шприц нужно набрать примерно 1,5 мл теплой каши, птицу необходимо поймать, сесть удобно, зафиксировать попугая левой рукой, немного прижав его к себе и пальцами придерживая голову.
Соплом шприца осторожно немного приоткрываем надклювье, если птица сама не открывает клюв, вставляем сопло шприца в клюв и выдавливаем по капельке, следя, чтобы птица сделала глотательное движение.
При необходимости ваткой, смоченной теплой водой, вытирают кашу, попавшую на перья.
За одно кормление нужно скормить примерно 1-1,5 мл каши. Она должна быть такой консистенции, чтобы свободно выходила из сопла, но не слишком жидкая, потому что такая каша мало питательна. Если в этот период назначены какие-то препараты, их добавляют по чуть-чуть в каждую порцию.
Если каша в шприце остыла, ее нужно подогреть, опустив шприц в посудину с теплой водой.
После кормления птицу помещают в клетку и ставят рядом настольную лампу для обогрева, чтобы высохло оперение.
Если срочно и нет ответа от модератора, обращайтесь на форумы:

https://forum.volnistye.ru/viewforum.php?f=8
https://www.mybirds.ru/forums/forum/2-bolezni-i-lechenie-ptits/
Аватар пользователя
Наталик
Эксперт
Эксперт
Сообщений: 14470
Пункты репутации: 181
Добавить пункт репутации НаталикВычесть пункт репутации Наталик

Re: Нудить, діарея, сидить, настовбурчивши пір'я

Сообщение Galina27 » 28 май 2013, 10:57

Найперше шукайте хороший корм - Престиж в-ва Бельгя. У Львові він є і на Краківському ринку, і в Леополісі на Стрийській.
Купіть також у звичайній аптеці Карсил в таблетках 22,5 мг, розтирайте його в порошок і давайте на ледь зволожеий корм або у рідкі кашки (дуже мало в кожну порцію).
Аватар пользователя
Galina27
Эксперт
Эксперт
Сообщений: 9342
Пункты репутации: 141
Добавить пункт репутации Galina27Вычесть пункт репутации Galina27

Re: Нудить, діарея, сидить, настовбурчивши пір'я

Сообщение meg » 29 май 2013, 21:55

Дякую Вам за підтримку! Слава Богу моя папужка виздоровіла, я так і не знаю, що з нею було. Я їй капнула кілька капель активованого вугілля, з тим, що якщо не допоможе, то не зашкодить точно, апетит не пропадав, вона хотіла їсти. Я її відігріла руками. Вона пів дня проспала у мене на руці періодично вилітаючи поїсти, а потім просилася назад і спала заховавши дзьоб під крило. На вечір їй замітно покращало, і вже наступного дня хвороба повністю відступила, послід став такий як і до хвороби. Весь день під час хвороби їла тільки чумизу, тільки раз бачила, щоби їла інший корм. Що то було так і не можу зрозуміти. Хвороба тривала два дні, першого дня особливо не проявлялась, насторожило те, що ховає дзьоб, на другий день з самого ранку сильно тошнило, навіть кашкою з дзьоба зерно йшо, сильний пронос.Після обіду, почало легшати, на другий день все унормалізувалось. Що то було? Може простуда? перед хворобою купалася. То може таке бути?
meg
Посетитель
Сообщений: 56
Пункты репутации: 0
Добавить пункт репутации megВычесть пункт репутации meg

Re: Нудить, діарея, сидить, настовбурчивши пір'я

Сообщение Наталик » 29 май 2013, 22:32

Скоріш за все було отруєння, простуда так не проявляється. Дивіться уважно, що вона з"їдає на прогулянках, чи є в кімнаті вазони і т.д.
Если срочно и нет ответа от модератора, обращайтесь на форумы:

https://forum.volnistye.ru/viewforum.php?f=8
https://www.mybirds.ru/forums/forum/2-bolezni-i-lechenie-ptits/
Аватар пользователя
Наталик
Эксперт
Эксперт
Сообщений: 14470
Пункты репутации: 181
Добавить пункт репутации НаталикВычесть пункт репутации Наталик

Re: Нудить, діарея, сидить, настовбурчивши пір'я

Сообщение meg » 30 май 2013, 20:14

Вазони всі з кімнати повиносила, має зелену травичку, гілочку яблуні те й гризе. Останнім часом на картину сідала і раму гризла, можливо лаку нагризлася, а я,поки була на роботі, того не бачила. Тепер лякаю, коли бачу що сідає на раму.
meg
Посетитель
Сообщений: 56
Пункты репутации: 0
Добавить пункт репутации megВычесть пункт репутации meg

Re: Нудить, діарея, сидить, настовбурчивши пір'я

Сообщение Наталик » 30 май 2013, 21:22

Зробіть пташці ігрову площадку з гіллячок дерев та іграшок (можно в інтернеті знайти багато прикладів), тоді вона буде гратися на ній і не буде літати по всій кімнаті, шукаючи собі пригоди :-): Так безпечніше для пташки і зручно буде вам, знаючи, що пташка нікуди не влізе.
Если срочно и нет ответа от модератора, обращайтесь на форумы:

https://forum.volnistye.ru/viewforum.php?f=8
https://www.mybirds.ru/forums/forum/2-bolezni-i-lechenie-ptits/
Аватар пользователя
Наталик
Эксперт
Эксперт
Сообщений: 14470
Пункты репутации: 181
Добавить пункт репутации НаталикВычесть пункт репутации Наталик

Re: Нудить, діарея, сидить, настовбурчивши пір'я

Сообщение Galina27 » 30 май 2013, 21:26

Рекомендований корм вдалося знайти?
Аватар пользователя
Galina27
Эксперт
Эксперт
Сообщений: 9342
Пункты репутации: 141
Добавить пункт репутации Galina27Вычесть пункт репутации Galina27

Re: Нудить, діарея, сидить, настовбурчивши пір'я

Сообщение meg » 04 июн 2013, 21:44

Рекомендований корм знайшла, от тільки не бачу суттєвої різниці. :ne_ne_ne: Маємо ігрову площадку, біля неї поставила гілку яблуні (свіжу гілку поставила, моя папужка погризла її і їй знову стало погано, але все унормалізувалось,знайшла причину отруєння) Вона з гілки не злазить, гілка біля тюлі, вона часто бавиться висячи на тюлі. Так само поставила їй кілька іграшок з кіндера, вона їх скидає зі своєї ігрової площадки на стіл, злазить на стіл бере іграшку і вилітає з нею на ігрову площадку і знову її скидає, а коли їй набридає, то зі столу кидає вже на підлогу :ps_ih: :)-(: Ще їй насипала цілу коробку кольорових скрепок...має роботу на цілий день ;;-))) , а потім роботу маю я...на цілий вечір :zvez_ochki: . Ще їй на гілочку повісила шнур і моя папужка гойдається на ній вниз головою :-) :)-(: . Але подумую над тим, щоби купити їй пару. Кажуть треба старшого, але от як оприділити вік папуги, що йому вже рік-два, а не вісім-десять?!
meg
Посетитель
Сообщений: 56
Пункты репутации: 0
Добавить пункт репутации megВычесть пункт репутации meg

Re: Нудить, діарея, сидить, настовбурчивши пір'я

Сообщение Galina27 » 04 июн 2013, 21:55

Різниця в кормі є і дуже велика, не на користь вітчизняного, на жаль :-(
Гілки не забувайте добре помити, обдати кілька разів кип"ятком і намочити на 30-40 хвилин у воду з додаванням яблучного оцту (2 ст.л. на 1 л води), це від грибків та простіших мікроорганізмів. Зрізати гілки потрібно подалі від дороги,наприклад на дачі.
Шнур краще не вішати, був випадок, коли пташка зчепилась лапкою і так провисіла довго, пальчик один відмер, а з лапкою довгий час проблеми.
На рахунок віку - переважно продають папужок до року, старшого можна знайти по об"яві на форумах.
Аватар пользователя
Galina27
Эксперт
Эксперт
Сообщений: 9342
Пункты репутации: 141
Добавить пункт репутации Galina27Вычесть пункт репутации Galina27

Re: Нудить, діарея, сидить, настовбурчивши пір'я

Сообщение meg » 04 июн 2013, 21:57

Доречі, багатьох вже питала, на рахунок глини для хвилястого папужки і ніхто мені не може відповісти. Моя папужка вигрібає глину з-під травички і їсть її, при цьому в неї є мінерал (крейда) і є ракушняк. Можливо їй і глина потрібна якась спеціальна? Може хтось знає, що з тим робити? :du_ma_et: :du_ma_et: :du_ma_et: ?
meg
Посетитель
Сообщений: 56
Пункты репутации: 0
Добавить пункт репутации megВычесть пункт репутации meg

Re: Нудить, діарея, сидить, настовбурчивши пір'я

Сообщение meg » 04 июн 2013, 22:04

[quote="Galina27"]Різниця в кормі є і дуже велика, не на користь вітчизняного, на жаль :-(
Гілки не забувайте добре помити, обдати кілька разів кип"ятком і намочити на 30-40 хвилин у воду з додаванням яблучного оцту (2 ст.л. на 1 л води), це від грибків та простіших мікроорганізмів. Зрізати гілки потрібно подалі від дороги,наприклад на дачі.
Шнур краще не вішати, був випадок, коли пташка зчепилась лапкою і так провисіла довго, пальчик один відмер, а з лапкою довгий час проблеми.



Це все тимчасово, в найближчому майбутньому я планую зробити куточок для папужки на балконі. Зараз там проводяться ремонти і з балкона робимо кімнату, утеплюємо і підведемо тепло і з однієї сторони тієї кімнати зробимо територію для папуги, поставимо від столу до стелі велику гілку, і кору з неї взагалі обдеру, щоби більше не було ніяких проблем з отруєнням. Там для папуги вже постараюсь зробити все :a_g_a:
meg
Посетитель
Сообщений: 56
Пункты репутации: 0
Добавить пункт репутации megВычесть пункт репутации meg

Re: Нудить, діарея, сидить, настовбурчивши пір'я

Сообщение Galina27 » 05 июн 2013, 20:54

meg писал(а):Доречі, багатьох вже питала, на рахунок глини для хвилястого папужки і ніхто мені не може відповісти. Моя папужка вигрібає глину з-під травички і їсть її, при цьому в неї є мінерал (крейда) і є ракушняк. Можливо їй і глина потрібна якась спеціальна? Може хтось знає, що з тим робити? :du_ma_et: :du_ma_et: :du_ma_et: ?

kormlenie-popugaev-f14/glina-t3245.html
Аватар пользователя
Galina27
Эксперт
Эксперт
Сообщений: 9342
Пункты репутации: 141
Добавить пункт репутации Galina27Вычесть пункт репутации Galina27


  • Похожие темы
    Ответов
    Просмотров
    Последнее сообщение

Вернуться в Болезни попугаев



Кто сейчас на форуме

Пользователь просматривает форум: нет зарегистрированных пользователей

  • Объявления
cron