• Объявления

Попугай здувся, нахохлився, запхав голову між крила, але їсть і час від часу починає бавитися.

Рекомендации и советы по лечению волнистых попугаев
Правила форума
Если вы хотите получить исчерпывающую консультацию, пожалуйста при создании темы заполните форму, нажав на кнопку "шаблон запроса", а также ознакомьтесь с более подробной информацией, даже если не создаете тему.

Попугай здувся, нахохлився, запхав голову між крила, але їсть і час від часу починає бавитися.

Сообщение Христина » 19 дек 2013, 01:03

1. Вид, вік та стать папуги. Хлопчик Філя, 4 роки
2. Утримується в парі, зграйці чи без пари? Сам
3. Детально опишіть раціон харчування птаха:
- назва корму: раніше був і Тріл, і Белгійський Престиж, і Нектар. Останній Нектар
-що отримує крім корму. Гречку, раз-два в місяць варену картоплю, раз-два в тиждень сир-творог (домашній, не з магазину) та варений білок
- яку даєте воду (або відстояну, або привозну з машини)
- які мінеральні добавки отримує фактично ніякі. є крейда в клітці - але він на неї не реагує
-чи даєте вітаміни (якщо так, то які і як часто). Місяців два тому тиждень давала Mauser Komplex Dr. Clauder's. Тиждень тому знову досипала в корм (правда на око. Десь 1/10 частину від заг маси корму)
4. Чи даєте птахові людську їжу? Особливо не їсть з рук. Може іноді гарбузове насіння їсти або кусочок жареного арахісу, або пару раз відкусити голанський сир чи соняшникову насінинку
5. Опишіть умови утримання папуги ( розміри клітки та її місцезнаходження, освітленя приміщення, розмір світлового дня, наявність ігрового стенду). Клітка 33*25 см висотою до 0,5м. Стоїть коло вікна на табуретці на рівні 30см від землі.
6. Як давно пташка живе у вас? 4 роки
7. Чи хворіла раніше? Якщо так, то чим і як лікували. Було 3 роки тому здуття від медових палочок. поки завезла до орнітолога в клініку, його добре потрясло в машині і все пройшло. Палички відмінили з раціону. Інколи на чубкові погано відкривається пір'їнки з капсул. Влітку збільшуємо раціон зелені, взимку даю вітаміни.
8. Яка проблема хвилює вас на даний момент? Як давно ви її помітили? Три-чотири дні тому почав агресивно кидатися на їжу. Постійно фактично їв. З клітки майже не виходив. Хоча до того ввечері, коли я приходила додому, постійно літав коло мене, або сидів на плечі. Вчора я закрила клітку і не впустила його всередину. Філя почав лазити ззовні по клітці - думала шукає вхід. Придивилася - його цікавила лише кормушка. Забрала кормушку - клітка стала нецікава. Тоді я його впустила в клітку, але їжу забрала. Він сидів коло дзеркала і трішки нахохлився. Вранці побачила що вночі він пропоносив. Почала підозрювати що проблема в кормі. Сьогодні давала гречку 2 рази і вранці насипала в кормушку 2 ч.л. корму, то він з'їв десь 1/3. Ввеччері папуга сам вилетів, але тримався осторонь від всіх. 2 години тому нахохлився дуже і почав закривати очі. Посадила в клітку і включила лампу. Спочатку сидів запхавши голову між клира. Забрала лампу - так дальше сидів. Потім розрухався. Ось зараз сиджу-друкую анкету, він час від часу реагує на звук клавіш: цвірінькає, вилізає до дзвоника, заглядає до мене. Але втомлюється і сідає на зад на гілочку коло дзеркала. Загалом його поведінка дуже мінлива: від агресивної і усамітненої до звичайної повсякденної активної. Інколи сидить і широко відкриває-закриває клюв ніби щось пережовує.
9. Які причини могли вплинути на самопочуття пташки ( контакт з кішкою, гризунами; папуга вдарився; в квартирі ремонт; в приміщенні розпилюють аерозолі, спреї, палять; змінили корм або господаря і т.п.)? Переживаю за корм. Завтра спробую змінити. Також маю підозру що в суботу з'їв 1/6 частинку зернятка соленого арахісу. Але оскільки він активно дальше їсть (або ж шукає їжу по клітці) - переживаю що це не в травленні причина.
10. Обов'язкові чіткі фотографії : птаха (загальний вигляд), проблемних місць (хворе крило, лапа, око, утворення на тілі, ...), послід пташки (кілька купок при хорошому освітленні, бажано на білому папері). Посліду
11. Ваше місце проживання. Чи консультувались у лікаря? Львів. По даній проблемі -ні. на жаль, попередній досвід походів по лікарях показав що тут на форумі є більше інформації набагато.
12. Додаткова інформація. Ніяк не можу зрозуміти що лікувати. Можливо варто закапати йому розчин з акт. вугілля (ще не знайшла в якому співвідношенні). Але в руки його впіймати важкувато. І боюся що це буде не потрібний зайвий стрес.
Вложения
Ось так він пару хвилин тому виглядав коли бавився
Знову понос(((
Христина
Начинающий
Сообщений: 4
Пункты репутации: 0
Добавить пункт репутации ХристинаВычесть пункт репутации Христина

Сообщение Христина » 19 дек 2013, 08:42

Прожили нiч. Лампу не виключала. Проспав мiй Фiля вночi тримаючи голову пiд крилом.його постiйно чи то трусить, чи вiн тяжко дихае - не розберу. видно як в нього серце б'еться. пiвдругоi ночi не витримала - накапала в клюв 3 каплi акт. вугiлля, розчиненого у водi. ДОПОМОЖiТЬ, БУДЬ ЛАСКА!!!!!
Христина
Начинающий
Сообщений: 4
Пункты репутации: 0
Добавить пункт репутации ХристинаВычесть пункт репутации Христина

Re: Попугай здувся, нахохлився, запхав голову між крила, але їсть і час від часу починає бавитися.

Сообщение Galina27 » 19 дек 2013, 14:19

Харчування нікуди не годиться :-(
Насіння, сир голандський, домашній - надто жирна їжа для папуг, яйце дорослим птахам, якщо вони не готуються до кладки, теж не дають. Картопля - крохмал, важка їжа для шлунка і підшлункової залози. Жарений арахіс взагалі не можна - і жирний, і смажений. Корм низької якостіі. Усе це відміняйте.
На фото в клітці є крейда, дуже схожа на пемзу. Якої фірми ваші крейди?
Однозначно, у пташки проблеми з печінкою, напевно і з підшлунковою :-(
Переходьте на Престиж бельгійський та бутильовану дитячу воду, я завжди беру Малятко у невеликих ємкостях.
Вугілля, а краще Єнтеросгель, можете давати 2-3 дні, по 5-6 капель кожні 2-3 години в перший день, далі 3-4 рази в день ще день-два.
Обов"язково Карсил із звичайної аптеки, 1 таблетку в день розтираєте в порошок і присипаєте ним чуть зволожений корм, а також його даєте на кашки, зварені на воді. Вони - в якості дієти.
Якщо послід чи рідина біля нього з жовтим або оранжевим відтінком, то треба ще купити Метіонін.
Грійте лампою постійно.
Підкладіть білий папір і ввечері сфотографуйте послід таким чином, щоб добре було видно його консистенцію і колір.
Вітаміни спеціальні для птахів? У якому вони вигляді (рідкі, в гранулах)?
Про кашки та обігрів bolezni-popugaev-f33/esli-vash-popugay-zabolel-t3189.html
Аватар пользователя
Galina27
Эксперт
Эксперт
Сообщений: 9342
Пункты репутации: 141
Добавить пункт репутации Galina27Вычесть пункт репутации Galina27

Re: Попугай здувся, нахохлився, запхав голову між крила, але їсть і час від часу починає бавитися.

Сообщение Христина » 19 дек 2013, 16:30

Дякую величезне. Щоб я без вас робила :ny_tik: . про корм зрозуміла. після роботи поїду в КінгКрос за Престижем+ водичка Маялтко. Вітаміни раніше були німецькі в каплях, а потім їх не знайшла і купила в зернах Mauser Komplex Dr. Clauder's. Вранці о 8,00 зварила гречку свіжу і дала добру чайну ложку з 1/2 таблетки лінекса. з'їв все до крихти. В поїлку дала суміш з води і легкого ромашкового чаю у співвідношенні 1:2. В 11.00 дали ще 1/2 чайної ложки гречки без таблетки. Зараз думаю спробувати вівсянку і перевірити чи він буде їсти. Апетит є. Але трішки поскаче по клітці і дальше під крило ховає голівку. Коли вранці виключила лампу Філя став активнішим. Таке відчуття що йому дискомфортно під лампою (раніше не використовувала її, тому можливо помиляюся). Залишила на день без лампи. Зараз знову ховає голівку. Вранці давала вугілля. Не можу сказати що прийоми вугілля в нас успішні. Філя не дуже хоче їсти чи ковтати ті краплинки. Хоча і не давиться ними. Найбільшою проблемою в мене є те, що від завтра мене 3 дні не буде в Україні. За птахом буде дивитися бабця. Тому розумію що капати вугілля не зможе ніхто. Думаю чи можна його кришити в кашу. Це ж абсорбент. він потребує вологи. чи не буде зле пташці від цього? щодо посліду, то фото його зможу лише завтра вранці виставити (бо не підстелила листок). колись в дитинстві папуга любив їсти листок, яким застеляла клітку. Тому хочу наглядати коли в клітці буде листок.
Якщо я буду в їжу давати карсил, то лінукс відмінити? чи посипати по черзі?
Планую купити Ентересгель і ввечері замінити на нього. Також варто розводити у воді чи можна на їжу?
Фірму крейди не пам'ятаю. але там справді є і пемза. Він її не ість. Причеплена з ціллю сточування кігтиків. Хоча можна сказати що папуга майже рівнодушний до цієї пемзи взагалі.
Будь ласка, допоможіть скласти режим харчування і догляду на наступні 3 дні!
Христина
Начинающий
Сообщений: 4
Пункты репутации: 0
Добавить пункт репутации ХристинаВычесть пункт репутации Христина

Re: Попугай здувся, нахохлився, запхав голову між крила, але їсть і час від часу починає бавитися.

Сообщение Наталик » 19 дек 2013, 20:12

Пемзу заберіть з клітки.
Годувати його лише якісним кормом, кашками і запареним овсом.
Корм вам вже написали який. Кашки - гречка, рис, пшоно (все без спецій, масла, м"яса, молока і т.п. Просто на воді). Зварити і поставити в окремій кормушці.
Овес (купувати лише тей, що для лікування, або брати в зоомагазинах чи вибрати з самого корму). Овес насипати в чашку (1-1,5 ч. ложки), залити дуже гарячою водою (майже кип"яток), накрити і залишити на ніч. Зранку воду злити, 1 раз промити овес, і трошки його обсушити в тканині чи серветці. І також в окрему кормушку.

Ліки - карсил і лінекс ви даєете одночасно. 1 таблетку карсила і 1 капсулу лінекса змішуйте і посипайте - корм (який треба бризнути водичкою, щоб трохи зволожити). кашки і овес. Рекомендую брати саме 1 капсулу лінекса, щоб вистачило на всі порціїї їжі насипати ліків. Корм у вас будет зволожений водою, а кашки і овес і так будуть вологими.

Вугілля активоване давати не треба, якщо купите ентреосгель. Ентеросгель можна давати в поїлку, розводити приблизно 0,5 чайної ложки на 50 мл води. Це приблизно, якщо наллєте більше чи меньше, це не критично. Якщо він сам воду не п"є, треба все-таки якось давати примусово.
Якщо ентеросгель дається в клюв із шприцу, тоді він розводиться водичкою до стану рідкого киселю і дається 4-5-6 капель в клюв.

Якщо по харчуванню щось не зрозуміло, запитуйте.

P.S. Харчування у вашоъ пташки дуже погане. Все що ви давали, ви його просто травили тою їжею. ні в якому разі не повертайтеся до картоплі, горіхів, сиру і т.д. Їжа папуги - корм. кашки (на воді), овочі, фрукти, зелений корм (зелень, яка росте в природі), овес запаренний, чуміза. Все, що їсть людина, крім цих прлдуктів, птахам не можна.
Даю вам ссилки на майбутнє, що можна давати:
http://popugay.crimea.ua/kashi.php - каши

http://popugay.crimea.ua/frukti-yagodi.php - фрукты и ягоды

http://popugay.crimea.ua/ovoshi.php - овощи

http://popugay.crimea.ua/zeleniy-korm.php - зелень
Если срочно и нет ответа от модератора, обращайтесь на форумы:

https://forum.volnistye.ru/viewforum.php?f=8
https://www.mybirds.ru/forums/forum/2-bolezni-i-lechenie-ptits/
Аватар пользователя
Наталик
Эксперт
Эксперт
Сообщений: 14471
Пункты репутации: 181
Добавить пункт репутации НаталикВычесть пункт репутации Наталик

Re: Попугай здувся, нахохлився, запхав голову між крила, але їсть і час від часу починає бавитися.

Сообщение Galina27 » 19 дек 2013, 20:29

Пемза абсолютно не потрібна, папуга - не людина і не піде сам точити кігтики :-): Її забирайте. Мінеральний камінь і панцир каракатиці (овальний білий камінь) купіть також від хорошого виробника, можна від фірми Тріксі.
На рахунок адсорбента: можна давати в пластмасову кришечку побрібнене вугілля кілька, разів на день підносити її пташці до дзьоба або поставити на піддон, якщо він там його буде їсти. Якщо Єтеросгель, то можна розвести в поїлку до стану рідкого киселя і також давати кілька разів на день пити з неї, тльки такий розчин швидко гусне, тому на протязі дня потрібно трохи розводити водою. Я викоримтовую обидва спомоби при потребі, в мене пташка приучена до такого прийому препаратів при необхідності. Це зможе робити і бабця.
Після лікуванні дзеркало краще забрати, бо воно не дуже добре впливає на психіку одинокої пташки. Поки хворіє, нехай ще буде в клітці, бо він до нього звик.
Про Лінекс не можу сказати, якщо їжа погано перетравлюється. то тоді його можна давати, 1/2 капсули в день з урахуванням того, що частина порошку осипається на дно посудини.Його можна давати разом з Карсилом. Лінекс дають 2 тижні, Карсил у вас не меньше мясяця, а може й довше.
Гречку, рис, пшоно можна варити і на час лікування давати кожного дня, приблизно 2 чайної ложки в день, чергуючи з запареним вівсом.
Ніяких синтетичих вітмінів йому зараз не можна крім групи В.
пс.Наталя вже вам відповіла, але не буду видаляти своє, бо наші повідомлення доповнюють один одного :-):
Аватар пользователя
Galina27
Эксперт
Эксперт
Сообщений: 9342
Пункты репутации: 141
Добавить пункт репутации Galina27Вычесть пункт репутации Galina27

Re: Попугай здувся, нахохлився, запхав голову між крила, але їсть і час від часу починає бавитися.

Сообщение Христина » 20 дек 2013, 01:25

Ми з Філею дуже Вам дякуємо за турботу. Прочитали для себе багато рятівного. :smu:sche_nie: Сьогодні вечір в нас кращий. Тфу-тфу. Проходить під гаслом "в пошуках їжі". Є трохи ще понос, тому він такий ненажера. Мабуть "пряма кишка" спацьовує :-): Взагалі активний, підспівує музиці і все хоче їсти. Але здутість ще трохи є. Ввечері приймаємо гріття лампою. Але вночі, мабуть, будемо спати без лампи. Щодо їжі, то картоплю чи горіхи він не їв регулярно (міг з'істи горошинку раз в кілька місяців). Я просто вже згадала все що він міг би їсти. З регулярного були гречка, іноді рис (досить рідко) і раз в тиждень сир. ну і коли робилися салати чи зелений борщ, то могли врізати йому кусочок маленький яйця. Про сир і яйце зрозуміла - давати не буду.
Дякую за поради на вихідні. Ввечері принесла Престиж. Дала півчайної ложки, то він ще он шукає. Прийдеться трішки дати. Планую на вихідні зробити 3 основні прийоми їжі: вранці і ввечір по чайній ложці корму і ентеросгель, а вобід чайну ложку гречку чи іншу крупу з лінуксом. Ну і як буде голодним то "пучку" каші чи корму ще на підвечірок/пізню вечерю. Карсил буду давати вже після того як трохи відійдемо після отруєння. Вугілля капати не буду зовсім. Маю бажання спробувати чи буде він їсти корм разом з ентеросгелем (розведу гель до рідшого стану і скроплю корм). Бо щодо поїлки, то, чесно кажучи, не дуже бачу щоб пив багато
Христина
Начинающий
Сообщений: 4
Пункты репутации: 0
Добавить пункт репутации ХристинаВычесть пункт репутации Христина

Re: Попугай здувся, нахохлився, запхав голову між крила, але їсть і час від часу починає бавитися.

Сообщение Galina27 » 20 дек 2013, 10:05

Гель на корм не давайте, він стіче і ніякого ефекту не буде.
Зараз у вас основний препарат - Карсил, і його треба давати вже.
Скільки корму він з"їдає за день при звичайному режимі? Зазвичай в годівницю дають денну порцію зранку, це приблизно 2 ч.л. корму, а на протязі дня додають кашу в окремій посудині і решту харчів. Але їжа постійно має бути в клітці,щоб пташка в потрібний моммент могла її знайти.
Бажано подивитись послід на фото.
Аватар пользователя
Galina27
Эксперт
Эксперт
Сообщений: 9342
Пункты репутации: 141
Добавить пункт репутации Galina27Вычесть пункт репутации Galina27


Вернуться в Болезни попугаев



Кто сейчас на форуме

Пользователь просматривает форум: нет зарегистрированных пользователей

  • Объявления
cron