• Объявления

Хвиляста династія Гіцовичів

Делимся рассказами о жизни своих пернатых питомцев
Правила форума
Здесь Вы можете создать дневничёк о жизни ваших любимцев, рассказать о них истории - смешные, грустные, поучительные и не только. Поделиться фото и видео о ваших попугаях.

Хвиляста династія Гіцовичів

Сообщение Lavrik » 18 окт 2014, 12:38

Всім доброго дня!
Дуже радий приєднатися до цього форуму про хвилястих папужок. Раніше вів сторінку на форумі "Волнистый город", тепер вирішив залишитися тут. Сам українець і надаю перевагу спілкуванню українською мовою, але, звичайно, можу і російською писати (благо, правила форуму це дозволяють - пункт 1.8).
В назві теми є ім'я Гіца. Так звати мого головного, якщо так можна сказати, папугу. На даний момент в нього з його "мадам" Лолітою уже було два виводки по сім пташенят, а сьогодні (18.10.2014) вони почали ще одну історію гніздування. Але давайте все по порядку.
Отже, коли я народився.... Ні, трохи далі - коли я вчився у школі, то просто марив про те, щоб у мене вдома був хвилястий папужка. Але моє далеке село на Тернопільщині, здається, було для такої розкоші як різнокольорова щебетливо-балакуча пташка, просто недосяжним. І тут виявилося, що моїм родичам подарували паугайчика, який (як це, на жаль, нерідко буває) став їм непотрібним. Одним словом, на мій день народження Гоша (самка :hi_hi_hi: ) переїхала до мене. Я був на сьомому небі від щастя :ya_hoo_oo: :ya_hoo_oo: :ya_hoo_oo: Тепер коли вже трошки маю досвід догляду за хвилястиками, згадую, що самка була вже дорослою, судячи з розповіді родичів їй було більше п'яти років. Та в мене вона прожила всього рік через те що якась підступна котяра просунула лапу крізь прути клітки і сильно поранила пташку :ny_tik: Через день Гоші не стало... Уявляєте, яка для мене була трагедія? Причому я розумів, що моя вина тут є, бо треба було краще слідкувати за Гошею, не залишати пташку без нагляду, але... Як прийнято говорити: хай буде їй добре на райдузі! Тоді я навіть не уявляв, що проводжати на райдугу мені доведеться ще не одну пташку :ny_tik: :ny_tik: :ny_tik:
Та, блін! Виходить початок моєї папугаєманії дочить темний... Через кілька років мені подарували пару папужок (які насправді виявилися двома самцями). Птахи прожили в мене три, можливо, чотири роки і обидва загинули від якоїсь хвороби, скоріше за все, отруєння і поганого догляду. Тоді навчання у вузі в Тернополі, потім у Києві, часу на птахів якось не міг знайти, але саме тут і розпочинається справжня "хвиляста" історія, яка (Боже, поможи!) продовжується і сьогодні.
Діло було так. Мої племінники захотіли пташку вдома - в принципі нормальне бажання для дітей, якщо вони розуміють, що пташка - це не іграшка і якщо вона наскучить, то в коробку її не запакуєш. Брат приніс двох папугайчиків - зеленого рецесивного пістряка і кобальтову з нормальними крилами самку, яка тоді чогось була без хвоста. Діти залишили самця собі, а безхвосту самку я забрав. Далі події розвивалися дуже швидко: купив велику клітку, ще одну самочку-лютиночку (красуня, просто аут!). А чого ще одну самку? Бо брата переконували, що дві його пташки - стопроцентні самці! :nez-nayu: Тоді купив самця - зеленого класичного папужку, котрий згинув через день після того, як я його приніс додому... :cry_ing: :cry_ing: :cry_ing:
Мене це просто вбило тоді. Розумію, що дурість було так переживати, але інакше не міг. Одним словом я всіх обманув і себе в тому числі - поїхав на пташиний ринок ввечері того ж дня, майже перед закриттям, знайшов такого ж самого папугайчика і всім сказав, що Гіца (так я назвав першого) виздоровів. Тоді ще я не часто бував на форумах, тому фоток не дуже багато збереглося. Ось мої перші пташки: зелений Гіца (ще той самий перший), лютинка Клео і синя незабудка Джео:
1223
А це - Гіца Другий - не імператор, але точно родоначальник славного роду Гіцовичів, про яких буде розповідь в темі:
1224
Продовжу писати пізніше, бо зараз маю їхати на пташиний ринок, щоб допомогти знайомому вибрати пташку.
Можна потонути у хвилях, а я тону в хвилястиках!
Аватар пользователя
Lavrik
Посетитель
Сообщений: 65
Изображений: 6
Пункты репутации: 2
Добавить пункт репутации LavrikВычесть пункт репутации Lavrik

Re: Хвиляста династія Гіцовичів

Сообщение Lavrik » 19 окт 2014, 00:25

Добрався до компа, щоб продовжити свою розповідь. Значить так, синя самочка Джео переїхала жити до мого знайомого, а зі мною залишилися Гіца і Клео.
Упс, маленький ліричний відступ: що це за імена такі в моїх пташок? Пояснюю - в той час я вчив румунську мову і тому, природно, цікавився культурою Румунії. Якось почув веселу пісеньку маленької співачки із Молдови Клеопатри Стратан "Гіца". Гіца - це зменшувальна форма від імені Георгій. Назвав спочатку синю свою пташку Гіца, а коли впевнився, що це самка, то треба було перейменувати, тобто замість Георгія - румунське жіноче ім'я Джорджіана, а скорочено - Джео. Жовта лютиночка отримала ім'я на честь співачки - Клеопатра, скорочено Клео, а самець, само собою був названий Гіца.
"...зі мною залишилися Гіца і Клео..." - це щоб не забути, про що говорив раніше. І стали вони жити-поживати, пісні щебетати, а також смітити в кімнаті, мене кусати, какашки на шафі залишати, щодня літати, трохи линяти і т.д. і т.п. Одним словом: щастя! Задумав я їх конкретно поженити, так щоб діти пішли. Задумати то задумав, а от як це правильно зробити, не знав. :nez-nayu: Повісив їм домик і став чекати. Пташки мої по молодості якось не особливо домиком цікавилися. Клео трошки полазила в нього, але нічого серйозного не відбулося. А потім моя лютиночка захворіла... Хвороба її проходила дуже швидко, а я не знав, чим їй допомогти. Тепер думаю, що це було якесь харчове отруєння. Одного дня Клео зайшла в гніздовий домик там щось почала шарудіти, стукати дзьобом в стінки. Я подумав, що вона наводить марафет в гнізді, хотів подивитися і коли відкрив кришку, то побачив, що в неї конвульсії. Так її не стало...
Ну, думаю, який я безтолковий, нічого нормально не виходить в мене з хвилястиками. Вирішив, що буде Гіца поки що сам. Але ж він так звик вже до компанії собі подібних, що без подружки засумував... Через якийсь час я все-таки зібрався з духом, знайшов в інтернеті фірму, де замовив самочку в пару для Гіци. Ну, скажу я вам, так по-дурному я ще не поступав. Дзвоню на фірму: "Хочу купити самку хвилястого папужки, бажано щоб була віком близько року якась однотонна, не ряба". А мені відповідають: "Добре, знайдемо - 50 грн." Я: "А можна приїхати до Вас, щоб самому вибрати?" А із фірми: "Можна, але тоді буде 100 грн." :sh_ok: Кажу: "Привезіть самі". На фірмі погодилися і сказали приїхати на якусь зупинку в другому кінці Києва (я в центрі живу), гроші мати з собою... Приїжджаю. Приходить дядя з кульком і каже: "Пташка там, всередині, давайте гроші і забирайте її". І я (іа-іа-іа - осел) не бачивши, чи є там папужка взагалі (!!!), вже мовчу про те, яка вона, даю гроші і їду з коробкою в кульку додому. Нормально? Мабуть, в мене щось там в мозку сильно переклинило в той час.
Приїхав додому, відкрив коробку, а там точна копія Гіци сидить - один в один, тільки жіночої статі :-) Думаю, хай буде й така. Правда, швидко з'ясувалося, що Ніка (так її назвав) не може літати - ожиріння. :kli_ny: До речі, осьо вона:
1225
Ну от живуть вони удвох. Гіца став менше літати в кімнаті, бо Ніка не літає, а він не хоче її залишати саму.
Якось пішов я на ринок за кормом.Дивлюся на папужок в клітках і тут мене як громом вдарило: шикарна фіолетова пташка! Хочу собі!!!!! Купив, само собою, а щоб їй не було сумно взяв ще й самця в пару. Назвав фіолетову дівчинку Лоліта, а її "кавалера" блакитного - Ріко. Але вони вдома собі інакше вирішили на пари розбитися, тобто Гіца і Лола сподобали собі одне одного, а на Ніку і Ріко - пофіг. Опа! І все, тільки так і не інакше. Що мені було робити? Вирішив дати їм шанс, хоча дуже хотілося, щоб в мене фіолетові пташенята вивелися... По генетиці: зелений+фіолетовий=тільки зелений. Але мій Гіца виявився щепним на синій ряд, хоча ніяких ознак в нього я не знайшов - ні синього пір'я під хвостом, ні синього відтінку на пузі. А в першому ж виводку Гіци з Лолітою: три фіолетових (!), оливкове, два зелених і кобальтове пташеня! :co_ol:
1226
Через місяць Лола висиділа ще семеро пташенят. Отакі вони:
12271228

А сьогодні зранку Лола знесла перше яйце нової кладки... Життя продовжується! А я сплю... (Продовження історії буде)
Можна потонути у хвилях, а я тону в хвилястиках!
Аватар пользователя
Lavrik
Посетитель
Сообщений: 65
Изображений: 6
Пункты репутации: 2
Добавить пункт репутации LavrikВычесть пункт репутации Lavrik

Re: Хвиляста династія Гіцовичів

Сообщение лорик » 19 окт 2014, 16:40

Привет Lavrik .
К сожалению незнаю украинский, а то бы с удовольствием почитала. :-):
А ты что с форума волнистого города ушёл? :du_ma_et:
лорик
Начинающий
Сообщений: 8
Пункты репутации: 0
Добавить пункт репутации лорикВычесть пункт репутации лорик

Re: Хвиляста династія Гіцовичів

Сообщение Lavrik » 20 окт 2014, 10:33

лорик писал(а):А ты что с форума волнистого города ушёл? :du_ma_et:


Не совсем. Регулярно захожу, просматриваю интересные мне темы, но и на украинском форуме завёл страничку, ведь я тут ещё раньше зарегистрировался. Кажется, в условиях последних событий для меня так будет более логично.
Можна потонути у хвилях, а я тону в хвилястиках!

За это сообщение автора Lavrik поблагодарил:
лорик
Аватар пользователя
Lavrik
Посетитель
Сообщений: 65
Изображений: 6
Пункты репутации: 2
Добавить пункт репутации LavrikВычесть пункт репутации Lavrik

Re: Хвиляста династія Гіцовичів

Сообщение Lavrik » 20 окт 2014, 12:19

А в нас прогрес - Лола уже друге яйце знесла. Яка ж вона настирна мамочка! Читав, що папужки починають насиджувати кладку, як правило, з другого яйця, а моя Лоліта і попередні два гніздування, і тепер уже третій раз сидить з першого. Я вчора її практично не бачив. Тільки раз вийшла з домика, щоб поїсти і опорожнитися і відразу назад до кладки. Гіца пісні співає безперестанку, щоб дамі серця веселіше було малят висиджувати. А їх сусіди (в мене ще одна пара живе в іншій клітці) Анжеліка і Лаврик потроху переймають досвід, можливо, навесні спробую і їх на гніздо посадити. Сподіваюся ввечері зробити кілька фотографій, якщо мені повернуть мій фотоапарат.
Можна потонути у хвилях, а я тону в хвилястиках!
Аватар пользователя
Lavrik
Посетитель
Сообщений: 65
Изображений: 6
Пункты репутации: 2
Добавить пункт репутации LavrikВычесть пункт репутации Lavrik

Re: Хвиляста династія Гіцовичів

Сообщение лорик » 20 окт 2014, 14:51

Lavrik писал(а): Кажется, в условиях последних событий для меня так будет более логично.

Ты что, думаешь если ты с Украины, то с тобой общаться не будут?
Всё это глупости.
лорик
Начинающий
Сообщений: 8
Пункты репутации: 0
Добавить пункт репутации лорикВычесть пункт репутации лорик

Re: Хвиляста династія Гіцовичів

Сообщение Lavrik » 20 окт 2014, 16:20

лорик писал(а):Ты что, думаешь если ты с Украины, то с тобой общаться не будут?

Будут, наверное...
Можна потонути у хвилях, а я тону в хвилястиках!
Аватар пользователя
Lavrik
Посетитель
Сообщений: 65
Изображений: 6
Пункты репутации: 2
Добавить пункт репутации LavrikВычесть пункт репутации Lavrik

Re: Хвиляста династія Гіцовичів

Сообщение Lavrik » 20 окт 2014, 16:36

Продовжую свою сагу про "третій похід за славою". Так, Лоліта старанно насиджує два яєчка, а Гіца при цьому несе вахту біля входу в гніздо. Зараз придивляюся до нього черговий раз - який він красень став! Якийсь такий підтягнутий, стрункий - одним словом - кавалєр. А поскільки мені віддали на день фотоапарат, то я цю всю красу зберіг у фотках... для історії, так би мовити... :smu:sche_nie:
Вложения
Можна потонути у хвилях, а я тону в хвилястиках!
Аватар пользователя
Lavrik
Посетитель
Сообщений: 65
Изображений: 6
Пункты репутации: 2
Добавить пункт репутации LavrikВычесть пункт репутации Lavrik

Re: Хвиляста династія Гіцовичів

Сообщение Lavrik » 20 окт 2014, 16:42

Прошу вибачення за такі перервані повідомлення, я поки що не дуже розібрався із вставкою фотографій в повідомлення. А тут наш скарб - майбутні "креветочки" і їх мама Лола:
Вложения
Можна потонути у хвилях, а я тону в хвилястиках!
Аватар пользователя
Lavrik
Посетитель
Сообщений: 65
Изображений: 6
Пункты репутации: 2
Добавить пункт репутации LavrikВычесть пункт репутации Lavrik

Re: Хвиляста династія Гіцовичів

Сообщение лорик » 20 окт 2014, 16:44

Гица красавец!
Удачного гнездования!

За это сообщение автора лорик поблагодарил:
Lavrik
лорик
Начинающий
Сообщений: 8
Пункты репутации: 0
Добавить пункт репутации лорикВычесть пункт репутации лорик

Re: Хвиляста династія Гіцовичів

Сообщение Galina27 » 21 окт 2014, 19:04

Цікаві історії і гарні фото :-): Чекаємо продовження!
Хто хоче прочитати ці істрії іншою мовою - можна кинути на перекладач (можно прочитать в переводчике).

За это сообщение автора Galina27 поблагодарил:
Lavrik
Аватар пользователя
Galina27
Эксперт
Эксперт
Сообщений: 9342
Пункты репутации: 141
Добавить пункт репутации Galina27Вычесть пункт репутации Galina27

Re: Хвиляста династія Гіцовичів

Сообщение Lavrik » 21 окт 2014, 23:33

Народ! Я в шоці з Лоли! Сьогодні ввечері заглянув у домик, а там уже три яєчка! :sh_ok: :sh_ok: :sh_ok:
Одне з двох: або вона якась така скорострілка, або я нічого не розумію в папугайських графіках яйцекладки :zvez_ochki: За моїми розрахунками третє яйце повинно було тільки завтра з'явитися.
Але все одно я дуже радий, що гніздування йде так активно. І ще одна деталь - Гіца такий секс-терорист, що я вже починаю за самку трохи переживати. Він її ловить кожного разу, коли вона виходить з гнізда, спокою не дає. Може, так і треба, можливо саме так і нормально, хоча я десь читав, що "секас" у них зранку буває, а тут і зранку, і вдень, і ввечері теж... Я вже мовчу про те, що на мене вони взагалі уваги не звертають :smu:sche_nie: Ото суперсімейка в мене живе! :cool_cool:
Можна потонути у хвилях, а я тону в хвилястиках!
Аватар пользователя
Lavrik
Посетитель
Сообщений: 65
Изображений: 6
Пункты репутации: 2
Добавить пункт репутации LavrikВычесть пункт репутации Lavrik

Re: Хвиляста династія Гіцовичів

Сообщение Galina27 » 22 окт 2014, 09:23

Можливо, після кладки їм потрібно буде трохи змінити умови, щоб самка трохи відпочила від кладок. ПРи потребі можна створити тему в розділі Розмноження або почитати рекомендації у схожих темах.

За это сообщение автора Galina27 поблагодарил:
Lavrik
Аватар пользователя
Galina27
Эксперт
Эксперт
Сообщений: 9342
Пункты репутации: 141
Добавить пункт репутации Galina27Вычесть пункт репутации Galina27

Re: Хвиляста династія Гіцовичів

Сообщение Lavrik » 23 окт 2014, 00:11

Після останнього гніздування пройшло сім місяців. Я взагалі-то хотів, щоб вони почекали хоча б до Нового року, але Лола кожного разу, як тільки випускав папужок політати в кімнаті, відразу шукала місце для гнізда: то під рушником на іконі, то на шафі за дерев'яною шкатулкою, то ще десь. І зразу ж сідає, починає моститися, ніби в гнізді. От я і не витримав через їх настирність.
Сьогодні день пройшов спокійно: самочка майже не виходила з домика (здається раз чи два її сьогодні бачив), а Гіца невпинно співає і носить їжу Лоліті. Вже навіть боюся припускати, коли має бути наступне яйце. Завтра побачимо.
Можна потонути у хвилях, а я тону в хвилястиках!
Аватар пользователя
Lavrik
Посетитель
Сообщений: 65
Изображений: 6
Пункты репутации: 2
Добавить пункт репутации LavrikВычесть пункт репутации Lavrik

Re: Хвиляста династія Гіцовичів

Сообщение лорик » 23 окт 2014, 10:03

Читаю твою тему с переводчиком( Яндекс). :-):

За это сообщение автора лорик поблагодарил:
Lavrik
лорик
Начинающий
Сообщений: 8
Пункты репутации: 0
Добавить пункт репутации лорикВычесть пункт репутации лорик

Re: Хвиляста династія Гіцовичів

Сообщение Lavrik » 23 окт 2014, 11:24

лорик писал(а):Читаю твою тему с переводчиком( Яндекс). :-):

:co_ol:
Можна потонути у хвилях, а я тону в хвилястиках!
Аватар пользователя
Lavrik
Посетитель
Сообщений: 65
Изображений: 6
Пункты репутации: 2
Добавить пункт репутации LavrikВычесть пункт репутации Lavrik

Re: Хвиляста династія Гіцовичів

Сообщение Lavrik » 24 окт 2014, 10:29

Всім доброго дня! Зараз не маю часу багато писати, тому просто повідомлення - в гнізді наших Гіцовичів уже чотири яйця, все по плану :co_ol:
P.S. Думаю, мої хвилястики скоріше за все іспанці, бо сьогодні зранку вони такий "лямур" показували, що Бандерас із Сельмою Хайєк виглядають просто пенсіонерами :-)
Можна потонути у хвилях, а я тону в хвилястиках!
Аватар пользователя
Lavrik
Посетитель
Сообщений: 65
Изображений: 6
Пункты репутации: 2
Добавить пункт репутации LavrikВычесть пункт репутации Lavrik

Re: Хвиляста династія Гіцовичів

Сообщение Galina27 » 24 окт 2014, 10:39

Весело там у вас :-):
Коли чекаєте на поповнення сімейства?
Аватар пользователя
Galina27
Эксперт
Эксперт
Сообщений: 9342
Пункты репутации: 141
Добавить пункт репутации Galina27Вычесть пункт репутации Galina27

Re: Хвиляста династія Гіцовичів

Сообщение Lavrik » 24 окт 2014, 13:17

Перше яйце з'явилося 18 жовтня, значить, якщо все буде добре, то перша "креветочка" запищить 4-5 листопада.
Можна потонути у хвилях, а я тону в хвилястиках!
Аватар пользователя
Lavrik
Посетитель
Сообщений: 65
Изображений: 6
Пункты репутации: 2
Добавить пункт репутации LavrikВычесть пункт репутации Lavrik

Re: Хвиляста династія Гіцовичів

Сообщение Lavrik » 29 окт 2014, 15:31

Всім привіт! Перепрошую за перерву - на три дні їздив провідати батьків. Сьогодні повернувся в Київ і тут мені сюрприз :-|-: Крім того, що я півдня прибирав у кімнаті (це, в принципі, не було сюрпризом, а, скоріше, досить очікуваною ситуацією :a_g_a: ), виявилося, що в Лоли уже шість яєць у гнізді! Вау! Підстеріг її поки вона вийшла з гнізда і сфоткав її "скарби":

Але ревна матуся не дала довго дивитися на її майбутніх діток і відразу ж стала прикривати яєчка своїм шикарним фіолетовим оперенням:

А тут ще папіка зловив в його незмінно гарному ракурсі:

Сьогодні в меню наших молодих батьків - гречка і салат з тертої моркви і солодкого перцю (це, звичайно, крім основного корму "Престиж" і яблука):


Крім Гіци з Лолітою в мене живе ще одна пара - Анжеліка і Лаврик. За самця окреме спасибі eva 7. Сьогодні поки "розігрівав" фотоапарат сфоткав його пузо - мені дуже подобаються переливи його оливкового та фіолетового пір'я:

Отакі в нас справи. Осінь - прекрасна пора, тому всім бажаю прекрасного осіннього настрою. :co_ol:
Можна потонути у хвилях, а я тону в хвилястиках!

За это сообщение автора Lavrik поблагодарил:
eva 7
Аватар пользователя
Lavrik
Посетитель
Сообщений: 65
Изображений: 6
Пункты репутации: 2
Добавить пункт репутации LavrikВычесть пункт репутации Lavrik

След.

Вернуться в Дневнички ваших попугаев



Кто сейчас на форуме

Пользователь просматривает форум: нет зарегистрированных пользователей

  • Объявления
cron