• Объявления

Інформація для україномовних користувачів

Хотите продать или купить попугая? Пишите здесь

Інформація для україномовних користувачів

Сообщение Galina27 » 30 апр 2013, 17:25

У цій темі буде розміщуватись інформація, яка стосується україномовних користувачів

Шановні відвідувачі розділу!
Якщо ваша пташка захворіла і ви хочете отримати консультацію з цього питання, вам потрібно надати необхідну інформацію, яка допоможе визначити захворювання , його причини та шляхи усунення.
Тому спочатку потрібно створити СВОЮ тему в розділі, щоб не плутатись із інформацією та призначенням ліків, а також заповнити спеціальний шаблон із запитаннями, який ви можете скопіювати в свою тему, а потім відповісти на поставлені запитання.

1. Вид, вік та стать папуги.
2. Утримується в парі, зграйці чи без пари?
3. Детально опишіть раціон харчування птаха:
- назва корму
-що отримує крім корму
- яку даєте воду
- які мінеральні добавки отримує
-чи даєте вітаміни (якщо так, то які і як часто).
4. Чи даєте птахові людську їжу?
5. Опишіть умови утримання папуги ( розміри клітки та її місцезнаходження, освітленя приміщення, розмір світлового дня, наявність ігрового стенду).
6. Як давно пташка живе у вас?
7. Чи хворіла раніше? Якщо так, то чим і як лікували.
8. Яка проблема хвилює вас на даний момент? Як давно ви її помітили?
9. Які причини могли вплинути на самопочуття пташки ( контакт з кішкою, гризунами; папуга вдарився; в квартирі ремонт; в приміщенні розпилюють аерозолі, спреї, палять; змінили корм або господаря і т.п.)?
10. Обов'язкові чіткі фотографії : птаха (загальний вигляд), проблемних місць (хворе крило, лапа, око, утворення на тілі, ...), послід пташки (кілька купок при хорошому освітленні, бажано на білому папері).
Як вставити фото rabota-foruma-sayta-f16/kak-vstavit-foto-forume-t2619.html#p42765
11. Ваше місце проживання. Чи консультувались у лікаря?
12. Додаткова інформація.


Назва теми повинна відображати проблему, яка буде описана в ній, наприклад: "Виділення з ніздрів", "Проблема з травленням" і т.п.

За это сообщение автора Galina27 поблагодарили - 3:
Kreker, ИринаБ, Ната73
Аватар пользователя
Galina27
Эксперт
Эксперт
Сообщений: 9342
Пункты репутации: 141
Добавить пункт репутации Galina27Вычесть пункт репутации Galina27

Re: ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ ЖИТЕЛІВ УКРАЇНИ

Сообщение Galina27 » 05 май 2013, 20:24

Загальні відомості про стан лікування декоративних птахів
Перша кафедра по лікуванню птахів була створена в Німеччині близько 45 років тому. Спочатку вона займалась обслуговуванням свійських птахів. При цьому окремих особин не розглядали як пацієнтів, а піклувались здоров'ям усього поголів'я. На лікування декоративних птахів почали звертати увагу приблизно 25-30 років тому, але і тоді головна увага зверталась на облсуговування та здоров'я племінного поголів'я. На початку нового тисячоліття, на щастся, на птахів почали дивитись, як на окремих індивідуумів, які мають право на повноцінне життя та здоров'я, адже для багатьох власників вони стали членами сімей.
У даний час в розвинутих країнах є спеціальні клініки, де, поряд з котами, псами, гризунами лікують і птахів. Спеціалісти, які ними займаються, називаються ветеринарами-орнітологами. У клініках є лаборатрії для здачі різних аналізів, спеціальне обладнання (рентген-апарат, УЗД та інші), в необхідних випадках пташці можна зробити операцію або залишити її в госпіталі на деякий час, якщо господарі не мають можливості лікувати її вдома.
На територіі колишньго союзу, на жаль, така газузь, як ветеринарна орнітологія, практично не розвинута. Клініки переважно обслуговують таких пацієнтів, як котики і песики, і то не всі роблять це на належному рівні. Практично єдиним центром, який має напрацювання в даній галузі, є Москва, де є і відповідні спеціалісти, і обладнання ( у небагатьох клініках). Почали з'являтись перші ластівки і в Україні. (Усі дані збираються і фіксуються у нас на форумі в спеціальній темі bolezni-popugaev-f33/veterinarnie-kliniki-veterinarnie-laboratorii-t3181.html )
Але, на жаль, практика вказує на те, що більшість ветеринарів не мають відповідних знать, які необхідні для лікування птахів, тому їхні призначення можуть швидше зашкодити, ніж допомогти. Більшість продавців зоомагазинів та ветеринарних аптек також володіють примітивними знаннями або застарілою інформацією і іхні порадичасто не відповідають дійсності. Тому на даний час в Інтернеті існують різні сайти, які надають інформацію даного спрямування користувачам.
Наш форум створений для того, щоб проводити роз'яснювальну роботу по питаннях утримання, харчування, розведення, лікування та профілактики захворювань хвилястих папужок та інших декоративних птахів. Тут працюють спеціалісти з досвідом, які допоможуть вам розв'язати ваші проблеми, які стосуються ваших улюбленців.
На сайті в теоретичному блоці ви можете прочитати відповідний матеріал http://popugay.crimea.ua/
Аватар пользователя
Galina27
Эксперт
Эксперт
Сообщений: 9342
Пункты репутации: 141
Добавить пункт репутации Galina27Вычесть пункт репутации Galina27

Re: ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ ЖИТЕЛІВ УКРАЇНИ

Сообщение Galina27 » 19 май 2013, 19:33

Препарати, які використовуються для лікування декоративних птахів.
Оскільки не в кожному населеному пункті є ветеринарні аптеки, а якщо і є, то в них не завжди можна знайти потрібні препарати, в лікуванні декоративних птахів, в тому числі хвилястих папужок, використовуються ліки, які можні придбати в звичайних аптеках. Тим більше, що і у людей, і у птахів механізми перебігу багатьох захворюваннь та їх лікування багато в чому подібні. При використанні людських медикаментів велике значення має правильне встановленя дози препарату, так як передозування може викликати вкрай негативні наслідки, а надто мала доза - не дати потрібного ефекту. Не слід також займатись самолікуванням, бо не завжди можна правильно підібрати потрібний препарат.
Не використовуються для лікування птахів: марганцевокислий калій (марганцівка), Левоміцетин, Стомозан (Неостомозан), йод, зеленка, інші спиртові препарати та настої, а також вітамінні препарати, призначені для інших видів тварин.
Аватар пользователя
Galina27
Эксперт
Эксперт
Сообщений: 9342
Пункты репутации: 141
Добавить пункт репутации Galina27Вычесть пункт репутации Galina27

Re: ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ ЖИТЕЛІВ УКРАЇНИ

Сообщение Galina27 » 16 июн 2013, 15:56

УВАГА!
Зараз в Україні з"явилась велика кількість равликів та слимаків, які явлюються перенощиками простіших мікроорганізмів, що можуть спричинити таке захворювання птахів, як кокцидіоз (зелені розводи навколо купок із послідом, колір посліду може змінюватись на яскраво-зелений, птишка малоактивна, поганий апетит, швидко втрачає вагу). Для профілактики цього захворювання, а також з метою попередження грибкових інфекцій, вся зелень, яка дається пташкам, промивається під проточною водой, а потім замочується на 20-30 хв у воду з додаванням яблучного оцту ( 1-2 ст.л. на літр води).

За это сообщение автора Galina27 поблагодарили - 3:
айка, Снежинка, eva 7
Аватар пользователя
Galina27
Эксперт
Эксперт
Сообщений: 9342
Пункты репутации: 141
Добавить пункт репутации Galina27Вычесть пункт репутации Galina27

Re: ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ ЖИТЕЛІВ УКРАЇНИ

Сообщение Galina27 » 14 июл 2013, 20:53

АПТЕЧКА, або що повинно бути вдома у господаря декоративної пташки
Изображение
Ентеросорбенти (препарати, які дають при підозрі на отруєння кімнатними рослинами, неякісною їжею, забороненими речовинами і т.д.) - Ентеросгель, Смекта, активоване вугілля.
Препарат для зупинки кровотечі - Дицинон (Етамзилат), ампула.
Препарат для для зняття судом при кальцієвій недостатності, а таком антигістамінний препарат при алергічних реакціях - Глюконат кальцію, ампула.
Препарт для зняття набряків при сильних травмах, запальних процесах і т.п. - Декасаметазон, ампула, Преднізолон, ампула.
Препарат для полегшення прохідності кишківника, при закріпах та тяжкому процесі знесення яйця - вазелінове масло.
Препарат для швидкої допомоги при струсі мозку та сильному ударі, травми голови - Пірацетам, ампула.
Препарат для промивання ран - Хлоргексидин.
Корвалол, використовується для інгаляцій при серцевих нападах.
Препарат першої допомоги при пораненні кішкою, собакою, пацюком - очні краплі Ципрофарм або Ципрофлоксацин (або антибіотик Ципрофлоксацин в таблетках).
Також повинна бути настільна лампа для звичайних лампочок (не енергозберігаючих) для обогріву хворої пташки, шприци для герметичного зберігання препаратів з відкритих ампул, ватні палички, бинт, вата, піпетка.
Усі вищеназвані препарати можна придбати у звичайних аптеках, бо не у всіх населених пунктах є ветеринарні препарати.
Про першу допомогу при деяких захворюваннях можна прочитати тут bolezni-popugaev-f33/esli-vash-popugay-zabolel-t3189.html
Якщо ви не знайшли інформації про проблему, яка вас хвилює, створіть тему і задайте запитання на форумі.
Аватар пользователя
Galina27
Эксперт
Эксперт
Сообщений: 9342
Пункты репутации: 141
Добавить пункт репутации Galina27Вычесть пункт репутации Galina27

Re: ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ ЖИТЕЛІВ УКРАЇНИ

Сообщение Galina27 » 04 ноя 2013, 13:08

ПЕРША ДОПОМОГА ПТАХАМ ПРИ СТАНАХ, СХОЖИХ НА ОТРУЄННЯ
Якщо ви помітили зниження активності та погіршення апетиту птишки, а також зміну посліду та його кольогру, можливо блювання, необхідно терміново прийняти наступні міри:

-взяти в домашній аптечці будь-який адсорбент (найкраще, щоб це був Ентеросгель, але може бути і активоване вугілля, і Смекта, і Сорбекс), розвести з невеликою кількістю води і давати пташці в дзьоб з піпетки або шприца без голки кожні 2-3 години по 5-6 капель цього розчину в перший день, а в наступні день-два 4-5 разів на день з інтервалом приблизно 1 година від інших препараті чи годування (Тут дозування дається для хвилястих папуг з вагою приблизно 40-45 г. Для інших птахів воно змінюється відповідно до їх ваги);

-біля клітки (якщо немає крові в посліді та виключена травма) можна поставити настільну лампу 40-60 Ватт( звичайну. бо енергозберігаючі не дають тепла) для обігріву пташки, бо вони в такому стані швидко втрачають тепло, що погіршує перебіг хвороби;

-якщо пташка відмовляєтьсмя від зернового корму,її годують примусово кожні 3 години теплими безмолочними кашами у вигляді пюре, яке вільно проходить через сопло шприца;

-при судомах (судорогах) можна давати в дзьоб по 1-2 краплі глюконату кальцію для ін"єкцій в день;

Причинами отруєння можуть бути неякісні дешеві корми, зернові палички та бісквіти, інші так звані ласощі для птахів, кімнатні рослини, людська їжа, парфуми та хімікати, передозування лікарських засобів, вітамінів тощо.
Изображение ИзображениеИзображение

За это сообщение автора Galina27 поблагодарили - 2:
eva 7, Lavrik
Аватар пользователя
Galina27
Эксперт
Эксперт
Сообщений: 9342
Пункты репутации: 141
Добавить пункт репутации Galina27Вычесть пункт репутации Galina27

Re: ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ ЖИТЕЛІВ УКРАЇНИ

Сообщение Galina27 » 14 янв 2014, 16:09

КОЛИ ПТАШКУ ВАРТО ОБІГРІВАТИ ПІД ЛАМПОЮ
Якщо ваш папуга тремтить, розпушує пір'я, неактивний, біля клітки потрібно поставити настільну лампу (потужність 40-60 Ват) для обігріву. Справа в тому, що, незалежно від температури в приміщенні, хворі птахи швидко втрачають тепло, що призводить до погіршення їх стану і прискорює розвиток хвороби. Це відноситься як до простудних захворювань, так і до проблем з травленням, печінкою, отруєннях та ін.
НЕ МОЖНА ГРІТИ при кровотечах різної природи , в тому числі при появі крові в калі, після травм і при підозрі на струс мозку, при серцевій недостатності ( задишка , посиніння лапок , відмова лапки і крила з одного боку ) .
Частину самої клітини варто прикрити легкою тканиною таким чином, щоб світло не сліпило очі. Лампу розміщують так, щоб птах міг піти в тінь при необхідності.
Лампою можна гріти протягом всього дня, при необхідності і вночі, тільки залишати включеною лампу при відсутності в квартирі людей не варто.Під час обігріву періодично потрібно спостерігати за птахом , при ознаках поганого самопочуття ( пташка починає важко дихати, розкриває дзьоб, крила ) обігрів припиняють.
Для обігріву підходять звичайні ( не економні) лампочки та прості настільні лампи.
Изображение

За это сообщение автора Galina27 поблагодарил:
eva 7
Аватар пользователя
Galina27
Эксперт
Эксперт
Сообщений: 9342
Пункты репутации: 141
Добавить пункт репутации Galina27Вычесть пункт репутации Galina27

Re: ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ ЖИТЕЛІВ УКРАЇНИ

Сообщение Galina27 » 15 фев 2014, 20:52

ЛІКУВАННЯ КАНДИДОЗУ
Одним з найбільш поширених захворювань у декоративних птахів є кандидоз - грибкове захворювання, спричинене грибками роду Candida. Вони в невеликій кількості знаходяться на слизовій оболонці у здорових птахів. Захворювання ж розвивається при певних сприятливих умовах:
-корми низької якості, пташині ласощі, зернові палички;
-вживання меду, солодких та мучних продуктів;
-прийом антибіотиків без антигрибкового прикриття;
-слабкий імунітет;
-бідний раціон харчування;
-недостатня гігієна утримання пташки.
Захворювання виявляється в тому, що пташка час від часу відригує неперетравлені зерна з невеликою кількістю рідини, робить характерні рухи головою та дзьобом, найчастіше це відбувається після їжі. Часто при цьому послід залишається непоганим і загальний стан після таких нападав блювання досить задовільний. У більш запущеній формі настрій птаха пригнічений, разом із зернами з дзьоба може виходить піна. Часом можна почути попискування (не плутати з хрипами), спостерігається відмова від їжі.
Лікування проводиться за допомогою протигрибкових препаратів, таких як Ністатин, Пімафуцин. У поїлку дають воду з додаванням соку лимона, а клітку та інвентар на початку і в кінці лікування добре миють і обробляють водою з додаванням яблучного оцту - 2 ст.л. на 1 л води, так як кисле середовище пригнічує розвиток грибків.
Також виправляють недоліки у харчуванні та утриманні пташки.
Изображение Изображение
Аватар пользователя
Galina27
Эксперт
Эксперт
Сообщений: 9342
Пункты репутации: 141
Добавить пункт репутации Galina27Вычесть пункт репутации Galina27

Re: Інформація для україномовних користувачів

Сообщение Galina27 » 25 май 2015, 20:16

Чому хвилясті папуги часто чухаються?
Досить часто можна почути це питання, тому буде корисною наступна інформація:
-хвилясті папуги часто чистять свої пір'їнки за допомогою дзьоба після їжі, купання, на прогулянці, багато хто з них приділяє цьому зайняттю досить багато часу;
-в період линьки, коли випадає старе пір'я і ростуть нові, з'являється свербіж і птахи чухаються частіше, ніж зазвичай;
-одна з причин частого "чесання"-скука, коли птах живе один і йому нічим зайнятися (мало іграшок або вони вже набридли, рідко випускають з клітки);
-ослабление організму, викликане якимсь захворюванням (як після хвороби, так і під час її);
-стресс;
-сухость повітря в приміщенні, особливо в опалювальний сезон;
-нема можливості купатися;
-рідко, але зустрічаються роздразнення на шкірі, яке можна побачити, розсунувши пір'я птаха в тому місці, яке її турбує;
-поражение пероїдами (маленькими довгими комахами), яких теж можна побачити неозброєним оком, пір'я в цьому випадку має діри неправильної форми або невеликі дірочки у вигляді рядків, зустрічається нечасто.
Без особливих причин не рекомендується проводити обробку птаха засобами від паразитів (спреями, пудрою, рідиною), давати ліки в дзьоб. Передусім треба уважно оглянути птаха. Тільки після виявлення комах можна проводити лікування, проконсультувавшись спочатку з фахівцем з лікуванняптахів.

І ще про білі лусочки, схожі на лупу : спочатку перо покрите тоненьким роговим чохлом, воно росте, чохол поступово злущується і обсипається. Це нормальне явище в період линьки або після неї.
Аватар пользователя
Galina27
Эксперт
Эксперт
Сообщений: 9342
Пункты репутации: 141
Добавить пункт репутации Galina27Вычесть пункт репутации Galina27

Re: Інформація для україномовних користувачів

Сообщение Galina27 » 20 июн 2015, 19:29

ПРИМУСОВЕ ГОДУВАННЯ ПАПУГИ
У разі, якщо птах з яких-небудь причин не може їсти самостійно (наприклад, при травмах дзьоба) або відмовляється від корму (при сильному отруєнні, проблемах з шлунково-кишковим трактом, ослабленням організму), доводиться годувати папугу примусово або догодовувати для підтримки сил. Для цього використовують напіврідкі каші, які дають теплими із шприца без голки або піпетки по крапельці в щілинку збоку дзьоба, щоб птах не захлинувся.
У разі повної відмови від їжі дають по 10-15 мл в день, розділивши на порції для дачі через кожних 2-3 години, приблизно по 1-1,5 мл на одне годування. Догодовувати треба у разі, якщо птах мало їсть, 2-3 рази в день.

Для примусового годування можна використати:
-безмолочні каші для дитячого харчування, які не потребують варки ( Nestle, Heinz), вони готуються по інструкції;
-безмолочні каші домашнього приготування :
1) подрібнити в кофемолці гречку, рис, овес або вівсянку, зварити до стану напіврідкого киселю (щоб зручно було набирати в шприц або піпетку). При необхідності розводять водою чи фізрозчином;
2) зварити кашу з цілісних круп і збити блендером до однорідної маси.
При потребі в кашу додають пробіотики, ферменти, Карсил та ін. - препарати, які потрібно приймати з їжею.
Изображение

За это сообщение автора Galina27 поблагодарил:
35Светик35
Аватар пользователя
Galina27
Эксперт
Эксперт
Сообщений: 9342
Пункты репутации: 141
Добавить пункт репутации Galina27Вычесть пункт репутации Galina27

Re: Інформація для україномовних користувачів

Сообщение Galina27 » 19 июл 2015, 18:58

ЯК ДАТИ ПТАШЦІ ЛІКИ?
Якщо пташка захворіла, їй необхідно давати різні ліки. Залежно від того, що і в яких дозах потрібно приймати, препарати можна давати в поїлку, в годівницю, в дзьоб.

Як дати ліки на корм?
Якщо препарат не дається у точно визначеній дозі ( н-д пробіотики, Карсил), його можна давати на корм в годівницю. Кожного ранку, коли насипається денна норма корму ( це восновному 2 ч.л. на 1 пташку), потрібно злегка пшикнупи над годівницею водою з пульверизатора чи іншим способом, щоб ледь зволожити зерна на поверхні, щоб порошок прилип до них. Зверху на них присипається визначена кількість препарату, частина якого впаде на дно, але якусь частину, достатню для неї, пташка з"їсть з кормом. Якщо птах відмовляється від корму з препаратом, можна почати з невеликої кількості, щоб він звик до нового смаку і поступово довести до потрібної норми. Сильно змочувати корм не потрібно, щоб пташка не відмовилась від їжі або корм не зіпсувався
Изображение

Як дати ліки бепосередньо в дзьоб?
У деяких випадках, коли птаху потрібно терміново надати допомогу, а також, якщо ліки строго дозовані, їх дають в дзьоб (найкраще в шпаринку збоку дзьоба, щоб папуга не захлинувся) за допомогою піпетки або шприца без голки (див. фото вище). Для цього папугу потрібно зловити, взяти раніше підготовлений шприц або піпетку з розведеним ліками і капнути необхідну кількість крапель. Шприц з препаратом зберігають в холодильнику, а перед тим, як дати ліки пташці, потрібну кількість зігрівають до кімнатної температурі.
Перший раз процедура може не вийти,та з часом буде зрозуміло, як зручніше тримати пташку і капати ліки так, щоб вони потрапляли за призначенням. Якщо давати суспензію, розведений Ентеросгель або активоване вугілля, інші рідини, які можуть забруднити або склеїти пір"я, то відразу після дачі ліків забруднене місце протирають ваткою, змоченою водою.Далі пташка зчистить решту сама. Потрібно пам'ятати, що передозування деяких ліків може призвести до негативних наслідків.
Таким способом дають розведене з водою активоване вугілля, ентеросгель при отруєннях, антибіотики, рідкий глюконат кальцію, інші препарати.
Потрібно пам'ятати, що фармацевтичної мірою краплі прийнято вважати - 0,05 мл, тобто в 1 мл міститься 20 крапель.
Изображение

Як зберігати препарати та їх розчини?
Для лікування птахів широко використовуються ін"єкційні форми препаратів ( в ампулах), наприклад Глюконат кальцію, Пірацетам, Мільгама, Дицинон та ін. Це пов"язано з тим, що в такому вигляді легше взяти потрібну дозу. Після відкриття ампули її вміст збирають в шприц і закривають кришкою. Зберігають на нижній полиці в холодильнику. Нерозбавлені препарати зберігаються зазвичай досить довго, в середньому 2 тижні. Використовуються згідно рекомендацій.
Якщо вам потрібно зберігати розведений препарат, наприклад Ністатин, то принцип той же, але зберігається він 5 днів. після чого слід зробити новий розчин.
Деякі препарати в розведеному вигляді зберіганню не підлягають, наприклад Мільгама.
Изображение

Як дати ліки в поїлку?
Рідкі або водорозчинні препарати дають в поїлку з певною кількістю води. Кожен день необхідно робити новий розчин, добре вимивши поїлку. Цей спосіб розрахований на той випадок, що птах хоча-б 1 раз буде пити з поїлки.
Таким способом дають деякі ампульні препарати, рідкі водорозчинні вітаміни (наприклад Глюконат кальцію, Катозал, ), також таким способом дають трав"яні відвари (брусниця, ромашка, пустирник, шипшина та ін). Слід зазначити, що трав"яні чаї для хвилястих папуг готуються згідно інструкції, а потім потрібна кількість розводиться водою 1:4 і тоді наливається в поїлку.
Изображение

Як дати ліки нестандартними методами?
Якщо птах ручний або вдається застосувати цей спосіб, то він полегшує процес прийому ліків і не призводить до стресу у папуги і його господаря :):
- Краплю ліків можна крапнути на невеликій їстівний листочок або шматочок листочка (можна скласти його човником, щоб ліки не витекли) і дати птахові випити її, а якщо немає проблем з травленням, то дати з'їсти листочок разом з ліками. Якщо потрібно дати 2 краплі, після того, як птах випив одну, потрібно капнути другу;
- Можна використовувати також тоненький шматочок яблука, моркви, тонку гілочку, на кінчику якої повинна бути крапля ліків;
- Суспензію можна давати за допомогою травинки або гілочки з насінням трави (їх можна насушити влітку і використовувати як добавку до основного раціону). Суха гілочка з насінням замочується на кілька хвилин у воді, після чого її легенько обсушують за допомогою серветки, занурюють в суспензію або розчин ліки таким чином, щоб на її кінці звисала крапелька. Коли птах вип'є її, в нагороду отримує гілочку з насінням.
При дачі ліків вищевказаними способами потрібно стежити, щоб птах випила необхідну кількість крапель. Якщо спроба не вдалася, потрібно все повторити спочатку через кілька хвилин.
Изображение
Аватар пользователя
Galina27
Эксперт
Эксперт
Сообщений: 9342
Пункты репутации: 141
Добавить пункт репутации Galina27Вычесть пункт репутации Galina27

СообщениеСообщение было удалено | удалил: Руслана | 06 ноя 2017, 23:02.

Re: Інформація для україномовних користувачів

Сообщение Яна 19 » 18 фев 2021, 12:26

Доброго дня , у мене папужка поранив око , що робити ? він його розчухав до крові. Порадьте будь ласка що робити?
:ne_vi_del:
Яна 19
Начинающий
Сообщений: 1
Пункты репутации: 0
Добавить пункт репутации Яна 19Вычесть пункт репутации Яна 19

Re: Інформація для україномовних користувачів

Сообщение Наталик » 18 фев 2021, 20:39

В розділі хвороб створіть тему і фото ока.

Зараз гарно поомийте чаєм чи ромашкой і далі закарайте краплями на основі ципрофлоксацину (ципрофарм) , або краплі флоксал.
Чекаю вашу тему, там відповім ще
Если срочно и нет ответа от модератора, обращайтесь на форумы:

https://forum.volnistye.ru/viewforum.php?f=8
https://www.mybirds.ru/forums/forum/2-bolezni-i-lechenie-ptits/
Аватар пользователя
Наталик
Эксперт
Эксперт
Сообщений: 14471
Пункты репутации: 181
Добавить пункт репутации НаталикВычесть пункт репутации Наталик

Re: Інформація для україномовних користувачів

Сообщение Наталик » 18 фев 2021, 20:40

Якщо сильно коровить, у клюв Ампульный Дицинон розвести 1%4 з водою в краплях і дати в клюв 1-2 краплі
Если срочно и нет ответа от модератора, обращайтесь на форумы:

https://forum.volnistye.ru/viewforum.php?f=8
https://www.mybirds.ru/forums/forum/2-bolezni-i-lechenie-ptits/
Аватар пользователя
Наталик
Эксперт
Эксперт
Сообщений: 14471
Пункты репутации: 181
Добавить пункт репутации НаталикВычесть пункт репутации Наталик


Вернуться в Купить / продать



Кто сейчас на форуме

Пользователь просматривает форум: нет зарегистрированных пользователей

  • Объявления
cron